top of page
< Back

Manon & Noosa

Wie zijn wij?

Hi there. Leuk dat je geïnteresseerd bent in ons verhaal. Mijn naam is Manon Zeeman en ik zet mij in samen met mijn Poolse laaglandherder Noosa. Ookwel genoemd PON (Polski Owczarek Nizinny) of Nizinny. Noosa is geboren in Gemert op 7 april 2022 en is vernoemd naar Noosa Heads in Australië.


Mijn moeder heeft een dagbesteding voor mensen met geheugenproblemen. Op de dagbesteding hadden wij vaak oppashonden. Wij merkten wat de honden deden met de mensen. Als iemand niet naar de dagbesteding wilde, nam mijn moeder de hond mee. En doordat de hond voor afleiding en blijdschap zorgde, maakte dat zij toch de stap zette naar dagbesteding. Ook op de dagbesteding merkte wij de meerwaarde van de hond. Zodoende wilde wij na jarenlang hondenloos te zijn geweest toch zelf ook weer een hond. Een deelhond. Mijn ouders en ik delen de zorg voor 50-50 procent. Ik zie Noosa iedere dag ondanks dat hij bij mijn ouders woont. Zij wonen namelijk in dezelfde straat.


Na ons in te hebben geschreven voor een pup, heb ik contact gezocht met de Stichting. Een goed opgeleide hond die wij konden inzetten leek ons fantastisch. Zo gezegd, zo gedaan. Nou niet zo gedaan. Want het opleiden is een geduldig leerzaam proces waar je wel zeker de tijd voor moet nemen. Een goede zet waar ik tot op de dag van vandaag dankbaar voor ben. De stichting heeft mij zoveel steun en tips gegeven.


Na de basistraining en socialisatiefase, begon ik mijn stageperiode in september 2023 in Heiloo bij verzorgingstehuis de 'Loet''. Nu, dit schrijvende, maart 2024, geven wij therapiesessies bij ''De Cameren'' in Limmen. Als je ziet wat je bezoek doet voor de mensen dan is dat iets waar je op het einde van de dag trots op bent. De hond brengt liefde en vertier en zorgt ervoor dat mensen in beweging komen en door de opdrachten die ik erbij verzin stimuleer ik het brein en ik zorg voor de complimenten en een stukje extra aandacht. Een combinatie die elkaar versterkt, zou ik zeggen.


Sinds oktober van het jaar 2023 zet ik mij ook in als bestuurslid.Manon & Noosa
bottom of page