top of page

Nieuws

BF709F71-7E30-43E4-835A-C58148904754_1_201_a.jpeg
BF709F71-7E30-43E4-835A-C58148904754_1_201_a_edited.jpg

Terugblik 2022

Het einde van 2022 nadert en dan is het fijn om nog even terug te blikken op het afgelopen jaar.

In februari en maart zijn er zowel in Baarn als in Tuitjenhorn nieuwe trainingsvelden in gebruik genomen. Er wordt op beide velden met veel plezier flink getraind.

Nu we twee locaties hebben is onze capaciteit voor de opleidingen toegenomen. Er zijn dit jaar dan ook veel nieuwe combi’s gestart, zowel in Baarn als in Tuitjenhorn. Zij mogen stage lopen bij verschillende nieuwe verzorghuizen , scholen en andere zorginstellingen en we kijken uit naar de mooie resultaten die zij gaan behalen.

Ook de vaste combi’s mochten dit jaar weer aan het werk nu er minder strenge regels nodig waren rondom corona. 

Kortom, de Stichting heeft weer een actief jaar gehad met vele mooie momenten.

Tot slot hebben we een paar mooie presentaties mogen geven zoals je kunt lezen in ons zomernieuws.

Ook in het nieuwe jaar zullen wij weer met veel plezier onze therapiehonden inzetten en verder opleiden.

Nieuws zomer 2022

Naast de sessies therapie in de verzorghuizen, is er afgelopen maanden weer veel werk verzet door de stichting.

Zo heeft mevr. A. Balk een gastles verzorgd voor de eerstejaars verpleegkundigen in Beverwijk. Bijzonder leerzaam voor de verpleegkundigen en docent, waarbij de jongste therapiehond  [Yaira] haar geleerde oefeningen liet zien.

Ook heeft therapiehond Argos zijn oefeningen laten zien bij de presentatie op een dorpsschool in groep 3 en 4. De kinderen vonden het heel leuk om zelf ook therapie te ervaren. 

Schoolhond Bobby heeft zijn certificaat mogen ontvangen en is nu officieel werkzaam op een school in Heerhugowaard.

Bij het verzorghuis in Beverwijk heeft mevr. A.v.Heijnen met een kraam namens de stichting therapiehond uitleg gegeven aan de belangstellenden bij het huis.

Eerdaags starten weer twee nieuwe combi’s in opleiding tot therapiehond.

Kortom onze kleine stichting is zeer actief aan het werk.

STAND MARKT.jpg
DSC09122.JPG
DSC09132.JPG
BOBBY.jpg

Een stukje uit de praktijk

Als activiteitenbegeleidster zie ik in de sessies die we hebben gehad dat het contact dat de mensen met de hond hebben naarmate het aantal sessies is toegenomen.

Een mevrouw die normaal veel rondkijkt die na een aantal sessies nu meer naar de hond kijkt. Ze maakt nu veel meer contact met de hond.

Bij een andere mevrouw zie ik dat haar voorkeur voor het gebruik van één hand afneemt wanneer er met de hond gespeeld wordt. Binnen het spel wisselt ze vaker tussen beide handen. 

Het is mooi om te ervaren en te zien hoe  de uitvoering van de oefeningen verbetert en het contact met Geri en Argos vooruit gaat na een aantal sessies. 

Nieuws maart 2022

De terreinen in Baarn en in Tuitjenhorn zijn feestelijk geopend en de eerste trainingen hebben alweer plaatsgevonden.

Beide locaties bevallen zeer goed. We zijn zeer verheugd dat we deze twee mooie plekken gevonden hebben en mogen gebruiken.

Op naar vele mooie trainingen!

Nieuws februari 2022

Positief nieuws!

Wij hebben een nieuw terrein om te trainen gevonden in Baarn:

adres: IJsbaan Baarn, De Geerenweg 16.

Iedere zaterdag wordt er fanatiek getraind o.l.v. Judith v.d. Lee.

Vanaf 1 maart wordt er ook getraind op het nieuwe terrein o.l.v. Angelika Balk, adres: Ambachtsdijk 7 Tuitjenhorn.

Beide terreinen zijn omheind middels een goed hek.

Inmiddels is het hekwerk van de stichting op het oude trainingsterrein in Schagerbrug met goede hulp weggehaald. Wij zijn de vele helpers hiervoor heel dankbaar.

Ondertussen is er na lange tijd weer een voorzichtige start gemaakt met de therapiesessies in de verzorghuizen. Vele bewoners zijn dolblij en wij beleven weer mooie momenten door de therapiehonden.

DSC09061.JPG
STN3.png

Nieuws november 2021

Door de corona tijd is er gedurende een lange periode geen therapie verleend in de verzorgingshuizen. Gelukkig is hiermee weer een voorzichtige start gemaakt, ofschoon wij het verloop van de corona goed in de gaten houden m.b.t. onze mogelijkheden en de veiligheid.

Daarnaast zijn wij druk zoekende naar een nieuw terrein om te trainen. [ omgeving Schagen].Wij zijn hiervoor druk in overleg met de gemeente. Tevens zijn wij op zoek naar een trainingsveld voor onze trainster Judith, omgeving Hilversum / Huizen.

De schoolhond Bobby is actief aan het werk op een school in Heerhugowaard, en geeft veel steun aan de kinderen.

Tussendoor is er een lezing gehouden, om steun te werven voor onze stichting.

De komende periode zullen wij ons bezig houden met de nieuwe terreinen.

Wanneer dit allemaal is afgerond, wordt u op de hoogte gehouden op deze site.

We hebben een nieuwe website!

Gedurende lange tijd is de site van de stichting uit de lucht geweest. Maar dit was niet voor niets.

De gehele site heeft een complete vernieuwing gekregen, met veel dank aan Judith v.d. Lee. Wij zijn blij dat wij deze mooie site mogen presenteren.

Tevens heeft de Stichting een nieuw Logo gekregen, waar wij allen zeer trots op zijn. Het logo bestaat uit een driehoek met daarin de hand van de cliënt met daarin het hoofd van de hond. De driehoek is zeer gebruikelijk bij therapie, dit is namelijk de verbinding tussen de cliënt – hond – handler.

Een goede driehoek, ondersteunt een optimale therapie.

Helaas hebben wij door de corona al ruim een jaar geen therapie kunnen verlenen in de verzorgingshuizen. Maar zodra dit weer mogelijk is, pakken wij de draad met veel enthousiasme op.

Gelukkig zijn er wel nieuwe aanmeldingen binnen gekomen voor de opleiding therapiehond en de opleiding schoolhond. Deze trainingen vinden in klein verband wel doorgang op het veld, en zullen de komende twee jaren nog verder voortgezet worden.

Verder verwijs ik u naar de nieuwe site  en wens u veel plezier met het bekijken en lezen ervan!

J.jpg
krant

In de media

Stichting Therapiehond Nederland is over de jaren regelmatig in de media geweest. Via onderstaande knop vind je hier enkele leuke voorbeelden van.

Bekijk meer
bottom of page