STN3.png

Nieuws november 2021

Door de corona tijd is er gedurende een lange periode geen therapie verleend in de verzorgingshuizen. Gelukkig is hiermee weer een voorzichtige start gemaakt, ofschoon wij het verloop van de corona goed in de gaten houden m.b.t. onze mogelijkheden en de veiligheid.

Daarnaast zijn wij druk zoekende naar een nieuw terrein om te trainen. [ omgeving Schagen].Wij zijn hiervoor druk in overleg met de gemeente. Tevens zijn wij op zoek naar een trainingsveld voor onze trainster Judith, omgeving Hilversum / Huizen.

De schoolhond Bobby is actief aan het werk op een school in Heerhugowaard, en geeft veel steun aan de kinderen.

Tussendoor is er een lezing gehouden, om steun te werven voor onze stichting.

De komende periode zullen wij ons bezig houden met de nieuwe terreinen.

Wanneer dit allemaal is afgerond, wordt u op de hoogte gehouden op deze site.

We hebben een nieuwe website!

Gedurende lange tijd is de site van de stichting uit de lucht geweest. Maar dit was niet voor niets.

De gehele site heeft een complete vernieuwing gekregen, met veel dank aan Judith v.d. Lee. Wij zijn blij dat wij deze mooie site mogen presenteren.

Tevens heeft de Stichting een nieuw Logo gekregen, waar wij allen zeer trots op zijn. Het logo bestaat uit een driehoek met daarin de hand van de cliënt met daarin het hoofd van de hond. De driehoek is zeer gebruikelijk bij therapie, dit is namelijk de verbinding tussen de cliënt – hond – handler.

Een goede driehoek, ondersteunt een optimale therapie.

Helaas hebben wij door de corona al ruim een jaar geen therapie kunnen verlenen in de verzorgingshuizen. Maar zodra dit weer mogelijk is, pakken wij de draad met veel enthousiasme op.

Gelukkig zijn er wel nieuwe aanmeldingen binnen gekomen voor de opleiding therapiehond en de opleiding schoolhond. Deze trainingen vinden in klein verband wel doorgang op het veld, en zullen de komende twee jaren nog verder voortgezet worden.

Verder verwijs ik u naar de nieuwe site  en wens u veel plezier met het bekijken en lezen ervan!

J.jpg
krant

In de media

Stichting Therapiehond Nederland is over de jaren regelmatig in de media geweest. Via onderstaande knop vind je hier enkele leuke voorbeelden van.

Bekijk meer