top of page

Oprichtster Angelika Balk

Mijn naam is Angelika Balk en ik ben geboren in Mannheim Duitsland.
Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in honden, het opvoeden en trainen van honden en het vergroten van mijn kynologische kennis.
Dit heeft geleid tot mijn eerste Hovawart Kelev.
Door Kelev kwam ik in aanraking met de HCN, Hovawart Club Nederland. Mijn eerste stappen in de rasvereniging waren gezet.
Ze gaven toen trainingen die werden afgestemd op onze Hovawart en ik mocht er veel leren van een geweldige trainster.

In deze zelfde periode ging ik met mijn kleine hovi ook naar gezinsvervangende tehuizen waar men zwaar autistische kinderen verzorgde en begeleidde.
Alleen de aanwezigheid van Kelev bracht de kinderen al zoveel plezier en geluk dat ik besloot hier meer mee te willen doen.

Zoekend naar geschikte opleidingen kwam ik alweer in Duitsland terecht. Twee jaar lang reed ik elke maand voor twee weekend dagen naar Bremen waar ik inzichten, tools en praktijkervaring opdeed omtrent het werken met je hond in de gespecialiseerde jeugdzorg.
 
Vanuit het werken in de zorg ben ik later mijn honden Sharai en Kaelynn actief gaan opleiden en in gaan zetten voor therapiesessies in verzorgingstehuizen. Binnen de stichting leidt ik de begeleiders en therapiehonden op. 

12002340_749520445170900_607528202208319
Het bestuur
DSC_3015.jpg

Geri Roholl met Argos

Voorzitter 

Mijn naam is Geri Roholl met Argos ,de therapiehond.
Wij zijn samen, toen Argos 8 weken oud was, de opleiding bij Stichting Therapiehond Nederland gestart.
Ik wilde graag nog een Hovawart [= het ras van de hond] en ben door een goede vriend met Alzheimer[ een dierenliefhebber]  begonnen aan de opleiding.
Naast de trainingen op het veld en de privélessen, zijn wij direct bewoners in het verzorgingshuis gaan bezoeken.
Hierdoor heb ik vele mooie momenten mogen ervaren bij de bewoners.
Er was dan ook geen twijfel om deel te nemen in het bestuur van de S.T.N. als voorzitter.
Wij zijn een fijn team , die samen in klein verband ,vele mensen tevreden kunnen stellen door de therapie.

Anja Heijnen met Jacob

Secretaris

Mijn naam is Anja Heijnen en sinds een paar jaar maak ik deel uit van het bestuur van de Stichting Therapiehond Nederland.
Ik vind het prettig om met elkaar samen te werken zodat we voor de doelgroepen waarvoor onze opgeleide honden worden ingezet iets moois kunnen betekenen.
De zorg die de Stichting draagt voor alle facetten van de therapie, zoals het welbevinden van de hond, het begeleiden van de begeleider, de veiligheid van zowel hond met begeleider als de cliënt, spreken mij erg aan. En dat allemaal kleinschalig en zoveel mogelijk belangeloos. Fijn om daarbij te mogen horen.

anja_edited_edited.jpg
DSC03706.JPG

Jack Visser

Penningmeester

Het werk voor deze stichting, sinds 2015, zie ik als een positieve bijdrage voor mens en maatschappij, waarbij de zorg voor het ingezette dier het allerbelangrijkste is.


Het voelt goed om belangeloos mensen te helpen die het nodig hebben.


De stichting geeft mensen en hun dier de kans de opleiding te volgen en dit mooie werk te gaan doen.

Hierin wil ik graag een schakel zijn.  


Uit ervaring weet ik hoe fijn het hebben van een hond is en hoeveel plezier, warmte en activiteit dit geeft.


Jack Visser

Judith van der Lee met Eyla

Algemeen bestuurslid

Als psychologe van oorsprong en groot hondenliefhebster heb ik met bewondering ervaren wat de bijdrage van een therapiehond kan zijn.  

De Stichting Therapiehond Nederland werkt kleinschalig en belangeloos met veel oog voor de kwaliteit van de opleidingen, het welzijn van hond en begeleider en de kwaliteit van de therapieën. 

Ik ben dan ook met veel plezier onderdeel geworden van deze mooie stichting.

 

Zowel het samenwerken met mijn hond Eyla binnen de zorg als het opleiden van nieuwe combinaties brengt mij veel plezier.

DSC_7704_edited.jpg
bottom of page