top of page
< Back

Angelika & Kaelynn en Yaira

Wie zijn wij?

Mijn naam is Angelika Balk en ik ben geboren in Mannheim Duitsland.


Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in honden, het opvoeden en trainen van honden en het vergroten van mijn kynologische kennis.


Dit heeft geleid tot mijn eerste Hovawart Kelev.


Door Kelev kwam ik in aanraking met de HCN, Hovawart Club Nederland. Mijn eerste stappen in de rasvereniging waren gezet.


Ze gaven toen trainingen die werden afgestemd op onze Hovawart en ik mocht er veel leren van een geweldige trainster.


In deze zelfde periode ging ik met mijn kleine hovi ook naar gezinsvervangende tehuizen waar men zwaar autistische kinderen verzorgde en begeleidde.


Alleen de aanwezigheid van Kelev bracht de kinderen al zoveel plezier en geluk dat ik besloot hier meer mee te willen doen.


Zoekend naar geschikte opleidingen kwam ik alweer in Duitsland terecht. Twee jaar lang reed ik elke maand voor twee weekend dagen naar Bremen waar ik inzichten, tools en praktijkervaring opdeed omtrent het werken met je hond in de gespecialiseerde jeugdzorg.


Vanuit het werken in de zorg ben ik later mijn honden Sharai en Kaelynn actief gaan opleiden en in gaan zetten voor therapiesessies in verzorgingstehuizen. Binnen de stichting leidt ik de begeleiders en therapiehonden op. 

Angelika & Kaelynn en Yaira
bottom of page