top of page

Trudie

14 jul. 2022

Groetjes aan Jacob

Trudie

Trudie zat in de eerste groep op een voor Jacob en mij nieuwe werkplek.

Als eerste werd zij die ochtend binnen gebracht door de zorg.

Een klein vrouwtje schuifelend achter haar rollator met in haar mandje een breiwerkje.

Trudie was een beetje bozig en geïrriteerd en had geen idee wat nou de bedoeling was. Ik wees haar op Jacob die keurig op zijn plaats lag te wachten, maar het boeide Trudie niet zo.

Toen de groep compleet was en ik Jacob in het midden haalde en voorstelde, zag ik Trudie aandachtig naar Jacob kijken. Ter plekke besloot ik om de therapiesessie met Trudie te beginnen.

Het resultaat van de eerste begroeting met Jacob was overweldigend. Trudie was blij. Knuffelde met Jacob en had het liefst dat hij helemaal bij haar op schoot kwam. Het verbaasde mij dan ook niet dat Jacob Trudie als zijn favoriet van deze groep had bedacht. Dus op Jacob zijn ondeugende momenten ging hij altijd even naar Trudie voor een aai of een knuffel. Ik heb dat gedurende de therapie met die groep zo gelaten omdat Trudie hier zo ontzettend van genoot en Jacob ook. 

Toen Trudie in een latere groep nog een keer deelnam herinnerde zij zich Jacob en genoot van hem, wel was zij ondertussen behoorlijk achteruit gegaan.

 

Een paar maanden later werden Jacob en ik uitgenodigd voor een gesprek in het desbetreffende huis. Ik ging ervan uit dat het om informatie ging over een nieuw op te starten groep.

Mijn verbazing kon niet groter zijn toen Jacob en ik werden opgewacht door de dames van de handwerkgroep.

Wat bleek, Trudie was ook lid van de handwerkgroep geweest en vertelde daar dan heel blij over haar avonturen met Jacob.

Inmiddels vertelden de dames was Trudie overleden en had zij in haar laatste heldere momenten  nog haar groetjes gedaan aan Jacob.

Omdat de dames hun handwerkjes verkopen wilden zij de opbrengst graag geven aan een goed doel. Door de verhalen van Trudie over Jacob werd er besloten dat het geld naar de Stichting zou gaan.

Met kippenvel en tranen en Trudie in mijn hart mocht ik namens de Stichting een mooi bedrag in ontvangst nemen.

Lieve dames van de handwerkgroep dank jullie wel. 

Lieve Trudie, dank je wel.

bottom of page